Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka z kurczaka w sosie pomarańczowo-musztardowym

Składniki:

    • 8 udek z kurczaka
    • 4 łyżki mielonej papryki
    • 1 łyżka mielonego pieprzy
    • 1 łyżka soli
    • 1 łyżka mielonego kminku
    • 2 łyżki cukru
    • 2 łyżki oleju
    • 2/3 szklanki dżemu pomarańczowego
    • 4 łyżki musztardy


    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone udka natrzeć papryką, pieprzem, solą, cukrem i kminkiem. Odstawić na około 1 godzinę. Piekarnik nagrzać do około 200 stopni C, upiec udka kilkakrotnie obracając podczas pieczenia. W międzyczasie przygotować sos. Dżem dokładnie rozmieszać z musztardą, podgrzać w rondlu. Podawać sos wraz z upieczonymi udkami.
    Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez Iza

1 comment for “Udka z kurczaka w sosie pomarańczowo-musztardowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *