Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina z fasolką szparagową

Składniki:

  • 1 kg wołowiny pieczeniowej
  • 50 dkg ugotowanej lub konserwowej fasolki szparagowej
  • 2 małe pomidory
  • 1 cebula
  • zielona cebulka
  • sól, pieprz, ulubiona zioła


Sposób przyrządzenia:
Umyte mięso pokroić w plastry lub grubą kostkę. W rondlu zalać mięso wodą i dusić powoli aż zmięknie, posolić. Dodać fasolkę, pokrojona w plastry cebulę, powoli gotować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, zmiksować. Dodać pomidory do duszącego się mięsa, dusić jeszcze przez 7 minut. Powstały sos można zagęścić mąką. Przyprawić pikantnie, dodać zioła.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez Iza

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *