Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: odchudzanie

Smakoun z sosem grzybowym

Składniki: 2 szt. Smakouna Sos: 5 dag suszonych grzybów cebula łyżka masła łyżka  mąki łyżka kwaśnej śmietany pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Grzyby umyć, zalać 2 szklankami zimnej wody i moczyć kilka godzin, następnie gotować ok. 35 min. Cebulę posiekać, podsmażyć na maśle, dodać posiekane grzyby mieszając, powoli wlać wywar z grzybów, chwilę gotować, a następnie…

Wołowina z fasolką szparagową

Składniki: 1 kg wołowiny pieczeniowej 50 dkg ugotowanej lub konserwowej fasolki szparagowej 2 małe pomidory 1 cebula zielona cebulka sól, pieprz, ulubiona zioła Sposób przyrządzenia: Umyte mięso pokroić w plastry lub grubą kostkę. W rondlu zalać mięso wodą i dusić powoli aż zmięknie, posolić. Dodać fasolkę, pokrojona w plastry cebulę, powoli gotować. Pomidory sparzyć, obrać…

Topinambur

Topinambur przywędrował do Europy z Ameryki Północnej w 1605 roku wraz z francuskim podróżnikiem i założycielem miasta Quebec Samuelem de Champlainem Naziemna część rośliny bardzo przypomina słonecznik zwyczajny. Na sztywnej długiej i dobrze uliścionej łodydze znajduje się  znany nam talerz słonecznika. Tyle tylko, że kwiat topinambura nie jest wielki. W części podziemnej znajdują się liczne…

Pikantny kapuśniak z młodej kapusty

Do stosowania w diecie kapuścianej. Składniki: 1/2 główki kapusty 2 szklanki pokrojonego kalafiora 3 marchewki 4 pokrojone łodygi selera 3 duże pokrojone pomidory 2 czerwone papryki 3 cebule 2 szklanki pokrojonego pora 2 ząbki świeżego czosnku 1 łyżka posiekanego imbiru 2 łyżki oliwy z oliwek 3 litry wody 2 kostki bulionu 1 łyżeczka posiekanej naci…

Wielka księga diet – 2

Dieta chronometryczna Założenia diety chronometrycznej: Bierze się w niej pod uwagę zmiany aktywności organizmu zależnie od pory dnia i nocy. Podstawowa zasada brzmi: można jeść wszystko (oczywiście bez przejadania się), ale nie o każdej godzinie. Wewnętrzny zegar, który programuje nasze działanie, ma ogromny wpływ na tycie i chudnięcie. Nie jest obojętne np. dla przemiany tłuszczów…