Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Boczniak smażony a la schabowy

Składniki:

– 5 dużych kapeluszy boczniaka,
– 4 łyżki mąki,
– 2 jajka,
– 4 łyżki startej bułki,
– 3 łyżki masła,
– 2 szklanki mleka,
– sól, pieprz.

Wykonanie:
Kapelusze umyć, namoczyć kilka minut w mleku, posolić i przyprawić pieprzem. Po 15 minutach obtaczać z obu stron w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, panierować w bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu na rumiano z obu stron. Potem na małym ogniu dosmażyć jeszcze 10 minut.

Przepis ze strony http://www.grzyby.cp.win.pl/

1 comment for “Boczniak smażony a la schabowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *