Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka w sosie winogronowym

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 80 dag białych winogron
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól i biały świeżo zmielony pieprz do smaku


Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło. Obsmażyć na nim piersi z obu stron na złoty kolor. Winogrona rozgnieść widelcem. Gotować ok. 5 min. Przetrzeć przez sito. Przecierem zalać piersi. Dusić do miękkości mięsa. Posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *