Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śródziemnomorska frittata

Składniki:

    • 1 cebula, obrana i pokrojona
    • 3 ząbki czosnku, obrane i drobno pokrojone
    • 2 łyżki oliwy z oliwek30
    • 2 śląskie kiełbasy, pokrojone w plastry
    • 4 dojrzałe czerwone pomidory, obrane ze skóry i pokrojone na kawałki
    • 2 ugotowane ziemniaki pokrojone w plasterki
    • 1 łyżeczka posiekanej bazylii
    • 10 dużych  jajek, rozmieszanych
    • sól i pieprz czarny


    Sposób przyrządzenia:
    Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć aż się zeszkli. Po kilku minutach dodać kiełbasę, ziemniaki, czosnek, pomidory i bazylię, dusić pod przykryciem 5 minut. Przyprawić i dodać jajka, nie mieszając smażyć je na małym ogniu aż się zetną. Podzielić na porcję w kształcie klinów, podawać.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Dorcia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *