Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina duszona z papryką chili

Składniki:

    • 50 dkg wieprzowiny z łopatki
    • ½ cebuli
    • 4 łyżki oleju
    • 1/2 puszki pomidorów
    • ½ ostrej papryki chili
    • sól

Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, pokroić w grubą kostkę. Mięso umyć, osuszyć, podzielić na małe kawałki.
Paprykę oczyścić z nasion (bardzo pikantne) pokroić w słomkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso, zrumienić, dodać cebulę i paprykę chili, podlać kilkoma łyżkami wody i zalać pomidoroami. Udusić do miękkości.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Dorcia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *