Składniki:
- 25 dkg wieprzowiny z karczku
- 25 dkg boczku wędzonego
- 25 dkg cienkich parówek
- 50 dkg fasoli szparagowej
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 szklanka bulionu
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w kostkę, boczek w plasterki. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju, dodać boczek, a gdy się zrumieni, dodać mięso, obsmażyć. Cebulę i czosnek obrać, rozdrobnić, dodać do mięsa, chwilę podsmażyć, podlać bulionem i dusić. Gdy mięso zmięknie dodać obrane z osłonek i pokrojone parówki. Fasolkę szparagową blanszować przez kilka minut, dodać do rondla. Na kilka minut przed końcem duszenia dodać obrane ze skóry i pokrojone pomidory, przyprawić.