Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z kurczaka po saudyjsku

Składniki:

    • 2 filety z kurczaka
    • 2 jajka
    • mąka kukurydziana
    • 3 cebule
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1 łyżka masła
    • 1 szklanka wody
    • posiekany koperek i natka pietruszki
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Czosnek obrać, drobno posiekać, dodać sok z cytryny i odpowiednią ilość wody. Umyte piersi z kurczaka, podzielić na cienkie plastry, zamarynować na kilka godzin w przygotowanej marynacie. Cebulę obrać, pokroić w drobniutką kostkę, zeszklić na maśle. Zieleninę drobniutko posiekać. Z jajek, cebuli, zieleniny i mąki kukurydzianej przygotować ciasto troszkę gęściejsze niż ciasto naleśnikowe, przyprawić solą i pieprzem. W cieście moczyć wyjęte z marynaty plastry z piersi i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ryżem na sypko lub frytkami z dodatkiem surówek.

1 comment for “Filet z kurczaka po saudyjsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *