Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tradycyjny barszcz wigilijny

Skoro mamy już wigilijne uszka to musimy przyrządzić wigilijny klasyczny czerwony barszcz. Aby go przygotować potrzebujesz: buraków, włoszczyzny, majeranku i suszonych grzybów. 
 

Składniki:

  • około 1 kg buraków
  • pęczek włoszczyzny bez kapusty
  • 10 dag suszonych grzybów 
  • 1 łyżka octu
  • 1 szkl zakwasu
  • 5 ziaren pieprzu
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Przed przystąpieniem do wykonania barszczu należy zalać grzyby wodą i dostawić, aby namokły.
    W między czasie buraki obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
    Z włoszczyzną postąpić tak samo.
    Wrzucić razem do garnka i zalać 2-2 1/2 litrami wody.
    Dodać do nich ziarenka pieprzu, ziele angielskie oraz listki laurowe.
    Gotować na małym ogniu około 1 godziny do miękkości wszystkich składników.
    W między czasie grzyby ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły/
    Wówczas przelać je razem z wywarem do barszczu.
    Następnie wlać zakwas, całość podgrzać, ale nie gotować.
    Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem, octem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
    Tak przygotowany barszcz odstawić na około 30 minut, aby wszystkie składniki i przyprawy się przegryzły.
    Po tym czasie można barszcz przecedzić przez sito. 
     

Liczba porcji: 10

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *