Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijne uszka Kariny

Nie ma wigilijnego stołu bez domowych grzybowych uszek do barszczu. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: mąki, jajka i oleju do ciasta oraz suszonych grzybów i cebuli do farszu. 
 

Składniki:

  • 30 dag suszonych grzybów
  • 3 cebule
  • ½ kg mąki
  • 1 jajko
  • około 1 szkl wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Na stolnice przesiać mąkę.
    Wbić do niej jajko i wlać olej.
    Całość zagniatać, dolewając  w trakcie po odrobinie wody, aby składniki lepiej się zagniotły.
    Powinno powstać gładkie, jednolite ciasto.
    Gotowe ciasto rozwałkować po czym wykroić z niego kołeczka.
    W między czasie grzyby wrzucić do miseczki i zalać je wrzątkiem.
    Odstawić na około 1 minut, aby namokły.
    Wówczas je odcedzić i zemleć w maszynce.
    Natomiast obraną cebule posiekać i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.
    Przesmażyć ją po czym dodać do grzybów.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na każdym kółku ułożyć po odrobinie grzybowego farszu.
    Złożyć kołeczka na pół tak jak na pierogi po czym złączyć ze sobą brzegi.
    Gotowe uszka gotować kilka minut w osolonym wrzątku.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *