Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baranina duszona z kapustą

 

Składniki:

  • 400 g baraniny
  • 500 g kapusty
  • 4 pomidory
  • 2 cebule
  • 50 g smalcu
  • 2 ząbki czosnku
  • czerwona papryka proszku
  • wywar mięsny
  • 0,1 l kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu.
    Wówczas dodać baraninę pokrojoną w kostkę i całość przesmażyć.
    Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
    Natomiast  kapustę poszatkować, oprószyć papryką w proszku, dodać masło i wymieszać.
    Podlać wywarem po czym przełożyć do niej mięso.
    Pozostawić na ogniu do miękkości wszystkich składników.
    Pod koniec duszenia dodać pokrojone pomidory oraz zaprawić śmietaną.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *