Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi z kurczaka nadziewane masłem pietruszkowym

 

Składniki:

  •  2 piersi kurczaka
  •  100 g masła
  •  1 łyżeczka soku cytryny
  •  1 łyżka posiekanej pietruszki
  •  2 łyżki tartej bułki
  •  1 łyżeczka mąki
  •  sól

Sposób wykonania:

  1. Piersi z kurczaka lekko rozbić tłuczkiem, które skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą.
    Następnie 2 łyżki masła utrzeć z dodatkiem posiekanej natki pietruszki oraz szczyptą soli.
    Włożyć masło do lodówki aby zastygło.
    Wówczas pokroić go na podłużne paski, które kłaść na środku piersi.
    Zwinąć je w roladki, które spiąć wykałaczką aby się nie rozpadły.
    Następnie obtoczyć je w bułce tartej wymieszanej z mąką.
    Smażyć na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron na złoto.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *