Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paprykarz z pieczarek i indyka

 

Składniki:

  •  450 g pieczarek
  •  3 ząbki czosnku
  •  200 g pieczonego indyka
  •  2 pęczki cebulki dymki
  •  ½ łyżeczki mielonego tymianku
  •  ½ łyżeczki mielonej bazylii
  •  łyżka oleju
  •  2 łyżki masła
  •  2-3 łyżki białego wina
  •  1 szkl. bulionu
  •  łyżka mąki
  •  sól

Sposób wykonania:

  1. Czosnek drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej.
    Lekko przesmażyć po czym dodać jeszcze pokrojone pieczarki i posiekaną dymkę.
    Razem jeszcze chwilę smażyć po czym oprószyć mąką.
    Całość dokładnie wymieszać, skropić winem i posypać papryką.
    Dodać jeszcze bazylię oraz tymianek i podlać całość bulionem.
    Na koniec wrzucić jeszcze mięso i doprawić do smaku solą.
    Trzymać na ogniu około 15 minut do miękkości wszystkich składników.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *