Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z rzeżuchy na maśle

 

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 4-5 łyżek posiekanej rzeżuchy
  • 1 mała cebula
  • 100 g masła
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • biały pieprz
  • szczypta cukru

Sposób wykonania:

  1. Masło utrzeć na pianę.
    Wówczas doprawić go do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
    Następnie nie przerywając ucierania dodawać żółtka i cebulę startą na tarce.
    Gdy składniki się połączą dodać jeszcze białka drobno posiekaną i posiekaną rzeżuchę.
    Całość wymieszać na gładką pastę.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *