Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Migdałowa zupa Klaudii

 

Składniki:

  • kawałek selera
  • por
  • pietruszka
  • 20 dag płatków migdałowych
  • 3 łyżki masła
  • łyżka mąki
  • 75 ml wina
  • ½ szkl śmietany kremówki

Sposób wykonania:

  1. Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
    Wrzucić je na patelnie razem z płatkami migdałowymi i podsmażyć.
    Następnie oprószyć je mąką i smażyć na jasnozłoty kolor.
    Wówczas wlać 1 litr wody i trzymać na małym ogniu około godziny.
    Po tym czasie wlać jeszcze wino i gotować ostanie 1 minut.
    Na sam koniec zmiksować i wymieszać ze śmietaną.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *