Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa grochowa z makronem

 

Składniki:

 

  • 4 kg porcji rosołowych z kurczaka
  • pęczek włoszczyzny
  • kawałek kiełbasy
  • 2 szkl grochu łuskanego
  • ½ op makaronu świderki
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania;
Porcje rosołowe dokładnie oczyścić po czym przełożyć je do garnka i zalać wodą, zagotować.
Wówczas wrzucić groch i trzymać na małym ogniu około godziny.
Po tym czasie dodać jeszcze obraną i pokrojoną włoszczyznę.
Nadal gotować do miękkości warzyw.
Na koniec wrzucić jeszcze makaron i chwilę gotować aż stanie się miękki.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *