Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z boczniaka i ogórków

Składniki:

  • ½ kg boczniaka
  • 3 jajka
  • 2 ogórki kiszone
  • ½ puszki kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • ½ pęczka koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Boczniaka zalać woda i gotować około 10 minut po tym czasie je odcedzić i pokroić.
Następnie ugotowane na twardo jajka obrać i pokroić na cząstki.
Ogórki pokroić na plasterki, a kukurydzę odsączyć z zalewy.
Wszystkie składniki wrzucić do salaterki i dokładnie wymieszać.
Majonez wymieszać z posiekanym koperkiem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałym sosem polać sałatkę i delikatnie przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *