Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczyka i pomidorów i zielonej papryki

Składniki:

  • puszka tuńczyka
  • 2 pomidory
  • ogórki
  • ½ zielonej papryki
  • cebula
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki octu winnego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem.
Sparzonego wrzątkiem pomidora pokroić na cząstki, obranego ogórka pokroić w plasterki a paprykę na paseczki.
Cebule pokroić w piórka i wszystkie składniki przełożyć do salaterki, wymieszać.
Następnie oliwę z oliwek wymieszać z octem winnym.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *