Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chłodnik czerwony

 

Składniki:

 

  • 1 l kwasu z buraków
  • 1 szkl śmietany
  • 2 ogórki
  • koper
  • ½ pęczka dymki
  • ząbek czosnku
  • sól
  • 4 jajka ugotowane na twardo

Sposób wykonania:
Obrane ogórki pokroić w kostkę, koper i dymkę posiekać.
Następnie zalać całość kwasem z buraków, który wcześniej dobrze schłodzić w lodówce.
Doprawić do smaku czosnkiem roztartym z solą i zagęścić całość śmietaną.
Całość dokładnie wymieszać.
Na koniec ugotowane jajka obrać i pokroić w ósemki po czym włożyć do każdej porcji przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *