Składniki:
- 1 l kwasu z buraków
- 1 szkl śmietany
- 2 ogórki
- koper
- ½ pęczka dymki
- ząbek czosnku
- sól
- 4 jajka ugotowane na twardo
Składniki: 2 szklanki kwasu burakowego 1 szklanka jogurtu 1 szklanka serwatki 4 łyżki posiekanej natki pietruszki sól Sposób wykonania: Do kwasu burakowego dodać jogurt, serwatkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą.
Składniki: 2 szklanki kwasu burakowego 50 dag świeżych ogórków 2 łyżki umytego, drobno posiekanego koperku sól 2 ząbki czosnku Sposób wykonania: Obrane ogórki zetrzeć na tarce po czym dodać do nich kwas burakowy, posikany koperek oraz czosnek. Całość dokładnie zmiksować i doprawić do smaku solą.
Składniki: 2 szklanki kwasu burakowego 2 szklanki maślanki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól Sposób wykonania: Kwas burakowy i maślankę zmiksować. Następnie dodać posiekaną zieleninę i doprawić do smaku solą.
Składniki: 2 szklanki kwasu burakowego 2 szklanki maślanki 2 łyżki posiekanego koperku sól Sposób wykonania: Kwas burakowy i maślankę zmiksować. Następnie dodać posiekaną zieleninę i doprawić do smaku solą.