Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórkowy chłodnik na serwatce

Składniki:

  • 1 l serwatki
  • 1 szkl śmietany
  • 5 ogórków
  •  koper
  • ząbek czosnku
  • sól
  • 4 jajka

Sposób wykonania:
Obrane ogórki pokroić w kostkę, koper posiekać  a czosnek przecisnąć przez praskę.
Przełożyć składniki do miseczki i zalać je śmietaną i serwatką.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
Wstawić do lodówki na kilka godzin aby dokładnie ostygł.
W miedzy czasie ugotować jajka na twardo po czym je obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na połówki.
Przed podaniem do każdego talerza wrzucić po jajku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *