Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba po kantońsku

Składniki:

    • 30 dag ryby (okoń, pstrąg, sandacz lub inna o zwartych mięśniach)
    • 20 dag pokrojonych warzyw
    • kawałek imbiru
    • oliwa
    • sól, pieprz, papryka

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, sprawić i osuszyć, Rybę pokrajać w paseczki, podobnie jak warzywa i imbir. Rozgarzać oliwę, smażyć w niej partiami warzywa i rybę. Wyjąć na żaroodporny półmisek, posypać solą i pieprzem, skropić oliwą i wstawić do piekarnika na 5 minut. Podawać z ryżem gotowanym na sypko oraz surówką z papryki i pomidorów.

1 comment for “Ryba po kantońsku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *