Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kalarepki ze śmietaną i koperkiem

Składniki:

  • 8 kalarepek
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sok z cytryny
  • 1 szkl kwaśnej śmietany
  • sól
  • biały pieprz

Sposób wykonania:
Umyte kalarepki obrać ze skórki i pokroić w cieniutkie plasterki.
Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą, odstawić na 20 minut.
W między czasie śmietanę doprawić do smaku solą oraz pieprzem i lekko spienić trzepaczką.
Wymieszać z posiekanym koperkiem i tak przygotowaną śmietaną polać kalarepkę.
Przełożyć do szklanych pucharków i podawać od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *