Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sola ze szpinakiem z serem

Składniki:

  • 80 dag soli
  • 20 dag szpinaku
  • 10 dag sera gorgonzola
  • 1 op śmietany
  • 1 łyżka masła
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Do rondelka wrzucić masło i rozpuści na małym ogniu.
Wówczas dodać śmietanę oraz ser.
Całość dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu do zgęstnienia sosu.
W między czasie szpinak zanurzyć we wrzącej osolonej i ocukrzonej wodzie.
Wymieszać i od razu odcedzić.
Następnie rybę oprószyć solą oraz pieprzem i obtoczyć w mace po czym usmażyć na złoto z obu stron.
Szpinak ułożyć na półmisku a na nim rybę.
Zalać całość sosem serowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *