Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Halibut smażony w cieście

 

Składniki:

 

  • ½ kg filetów z halibuta
  • ½ szkl mąki ryżowej
  • ½ szkl mąki pszennej
  • 1 białko
  • ½ szkl wody gazowanej
  • ½ szkl oleju
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Do miseczki wsypać obie mąki.
Dodać wodę, białko oraz szczyptę soli.
Całość dokładnie zmiksować na jednolite ciasto.
Następnie filety pokroić na mniejsze kawałki, które skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
Kawałki ryby zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto.
Podawać  z ulubionym sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *