Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś pieczony w ziołowym sosie

 

Składniki:

 

  • 80 dag łososia
  • ¾ szkl śmietany
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżką tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania;
Łososia podzielić na mniejsze porcje.
Przełożyć je do naczynia żaroodpornego z rozgrzanym masłem.
Posypać je sola oraz pieprzem i przykryć cebulą pokrojona w piórka.
Następnie posypać je pokruszonym listkiem laurowym oraz tymiankiem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 15 minut.
Po tym czasie zalać rybę śmietaną i wstawić do piekarnika na kolejne 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *