Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety z soli w sosie chili

Składniki;

  • 4 filety z soli
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki słodkiego chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • cienkie paski skórki cytrynowej
  • sól

Sposób wykonania:
Do miseczki wlać 1 łyżkę oliwę z oliwy oraz sos chili.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek  oraz sok z cytryny.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie rybę pokroić na dzwonka, które natrzeć solą oraz marynatą z chili.
Przełożyć rybę do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą.
Ułożyć na niej piórka cebuli i skórkę z cytryny, polać pozostałą marynatą.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i zapiekać 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *