Składniki: ½ l octu winnego 1 cebula 1 listek laurowy Sposób wykonania: Cebulę drobno posiekać i przełożyć do słoika. Dodać do niej pokruszony listek laurowy i zalać całość octem winnym. Wstawić do lodówki na 3 dni o jakiś czas potrząsając słoikiem. Po tym czasie ocet przecedzić i rozlać do butelek. Przechowywać w chłodnym miejscu.
Tag: listek laurowy
Porady i Ciekawostki
Łosoś pieczony w ziołowym sosie
by Karina Niedźwiedź • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Sos amerykański Marzeny
by Marzena Dworak • • 0 Comments
Składniki: 3 żółtka ½ kostki masła 1 cebula 1 kieliszek octu winnego 1 kieliszek wody 1 łyżka posiekanego estragonu 1 listek laurowy sól pieprz cukier Sposób wykonania: Do rondelka wlać wodę oraz ocet, zagotować. Dodać listek laurowy, posiekaną cebulę oraz estragon. Trzymać na małym ogniu aż większość płynu wyparuje. Wówczas przetrzeć całość przez sito i…