Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos szpinakowy z rzeżuchą i szczypiorkiem

 

Składniki:

 

  • 1 szkl majonezu
  • 5 dag szpinaku
  • 5 dag rzeżuchy
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka estragonu
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:
Zieleninę opłukać pod bieżącą wodą po czym przełożyć do rondelka.
Zalać całość szklanką wody.
Dodać sól i cukier do smaku i gotować na małym ogniu około 5 minut.
Po tym czasie całość odsączyć i przetrzeć przez sito.
Gdy ostygnie dodać majonez, posiekany koperek i natkę pietruszki oraz estragon.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *