Składniki:
- kilka plasterków wędzonego boczku
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 marchewka
- ½ selera
- 10 dag mielonego mięsa
- 5 dag kurzych wątróbek
- 1 łyżka tłuszczu
- 2 łyżki pikantnego ketchupu
- ½ szkl białego wytrawnego wina
- 1 szkl rosołu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Pokrojony boczek wytopić na rozgrzanej patelni, wówczas przesmażyć na nim posiekaną cebulę, czosnek, pokrojoną marchewkę oraz seler.
Następnie dodać mięso i mieszając smażyć około 6 minut.
Wówczas dodać posiekaną wątróbkę i smażyć kolejne 3 minuty.
Po tym czasie dodać wino, rosół oraz ketchup.
Dokładnie wymieszać i gotować pod przykryciem około 15 minut.