Składniki:
- ½ kg kurzych wątróbek
- 2 cebule
- 2 łyżki masła
- 1 kieliszek koniaku
- 1 op gęstej śmietany
- 20 dag sera rokpol
- ½ łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka ziół
- 1 łyżka oleju
Składniki: kilka plasterków wędzonego boczku 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 marchewka ½ selera 10 dag mielonego mięsa 5 dag kurzych wątróbek 1 łyżka tłuszczu 2 łyżki pikantnego ketchupu ½ szkl białego wytrawnego wina 1 szkl rosołu sól pieprz Sposób wykonania: Pokrojony boczek wytopić na rozgrzanej patelni, wówczas przesmażyć na nim posiekaną cebulę, czosnek, pokrojoną…
Składniki: 500 g kurzych wątróbek 250 ml mleka 2 łyżki mąki 1 cebula 3 łyżki sklarowanego masła sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbki zalać mlekiem i odstawić na godzinę. W między czasie posiekaną cebulkę zarumienić na łyżce rozgrzanego tłuszczu. Następnie wątróbki odsączyć z mleka, oprószyć mąką i obsmażyć na reszcie tłuszczu. Na sam koniec wymieszać z…
Składniki: 350 g kurzych wątróbek sól 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g masła 2 łyżki tartej skórki pomarańczy 2 liście laurowe 120 ml czerwonego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany pieprz Sposób wykonania: Posiekana cebulę ora czosnek udusić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojoną na kawałki wątróbkę, skórkę z pomarańczy oraz liście…
Składniki: • 1/4 szklanki sosu sojowego • 3 ząbki czosnku • 1 łyżka ziaren sezamu • 1 łyżeczka oleju sezamowego • 1/2 kg kurzych wątróbek • 2 łyżki oliwy z oliwek • 1 czerwona papryka • 1 cebula • 1 łyżeczka mielonej kolendry • 1 łyżeczka mielonego kminku • 2 łyżki oleju arachidowego • 10…