Składniki:
- 45 dag kiełbasy
- 3 łyżki oleju
- 70 dag wołowiny
- 2 cebule
- 2 szkl pieczarek
- 45 dag kiszonej kapusty
- 1 szkl białego wina
- 250 g sosu pomidorowego
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- łyżeczka kminku
- ¼ łyżeczki soli
Sposób wykonania:
Na patelni z grubym dnem przesmażyć kiełbaski po czy je odstawić na bok a na tej samej patelni rozgrzać olej.
Obsmażyć na nim wołowinę i również odstawić ja na bok.
A na patelni zeszklić cebulę, odstawić na bok.
Następnie przesmażyć jeszcze pokrojone pieczarki i kapustę kiszoną.
Wówczas podlać je winem.
Dodać sos pomidorowy i sojowy oraz kminek i jarzynkę.
Całość dokładnie wymieszać, dodać kiełbasę, wołowinę oraz cebulę.
Ponownie wymieszać i wstawić do piekarnika pod przykryciem rozgrzanego do 190 stopni i zapiekać około 2,5 godziny.
W trakcie pieczenia co jakiś czas mieszając.