Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z zieleniny

Składniki:

  • 4 szkl ugotowanego ryżu
  • ¼ szkl masła
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • ¾ szkl migdałów
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • ¾ łyżeczki soli
  • 300 g mrożonego szpinaku
  • ¾ szkl posiekanej dymki
  • ¾ szkl posiekanej natki pietruszki
  • jajko
  • szkl mleka

Sposób wykonania:
Do miski wrzucić ugotowany ryż.
Dodać do niego masło, sok z cytryny, posiekane migdały, czosnek, cebulę, sól, szpinak, dymkę oraz natkę pietruszki.
Całość dokładnie wymieszać i wlać jajko roztrzepane z dodatkiem mleka.
Dokładnie wymieszać i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut.
Przed podaniem zapiekankę wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *