Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brązowy ryż z gruszkami

Składniki:

  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki posiekanego czosnku
  • ¼ łyżeczki sproszkowanego imbiru
  • ¼ łyżeczki zmielonego pieprzu
  • 3 ½ szkl ugotowanego brązowego ryżu
  • ½ szkl posiekanej dymki
  • ½ szkl startej marchewki
  • ½ szkl pokrojonego w plasterki selera naciowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 gruszki Arlett

Sposób wykonania:
Sok z cytryny wymieszać z czosnkiem, imbirem oraz pieprzem.
Następnie dodać ryż, posiekaną dymkę, startą marchewkę, pokrojony seler oraz oliwę z oliwek.
Całość dokładnie wymieszać.
Na koniec wrzucić gruszki pokrojone w kostkę i jeszcze raz wymieszać.
Podawać dobrze schłodzone.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *