Składniki:
- 45 dag udźca wołowego
- 3 łyżki masła
- ½ szkl posiekanej cebuli
- 20 dag pieczarek
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki wody
- ½ łyżeczki bazylii
- łyżka mąki kukurydzianej
- 1 szkl jogurtu naturalnego
- ¼ szkl sherry
- 3 szkl ugotowanego makaronu
Sposób wykonania:
Na 2 łyżkach rozgrzanego masła przesmażyć posiekaną cebulę.
Wówczas dodać wołowinę pokrojoną w paski i smażyć około 5 minut.
Po tym czasie mięso wyjąć a na patelni roztopić resztę masła i wrzucić pokrojone pieczarki.
Gdy się podsmażą dodać przecier pomidorowy, bazylię oraz wodę.
Całość dokładnie wymieszać po czym ponownie wrzucić wołowinę.
Lekko poddusić na małym ogniu i dodać mąkę wymieszaną z jogurtem.
Doprowadzić do wrzenia i gotować do zgęstnienia sosu.
Rozcieńczyć go sherry i podawać z ugotowanym makaronem.