Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki z kukurydzą i pomidorami

 

Składniki:

 

  • ½ szkl oliwy z oliwek
  • cebula
  • 3 łodyżki natki pietruszki
  • papryka
  • 90 dag okry
  • puszka posiekanych pomidorów
  • 300 g ugotowanej fasoli Limańskiej
  • 45 dag szynki
  • 90 dag krewetek
  • 600 g kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • ugotowany ryż

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebulę, natkę pietruszki i paprykę.
Następnie dodać pokrojoną okrę oraz szynkę i pomidory.
Całość wymieszać i dusić około 20 minut.
Po tym czasie dodać krewetki, fasolę oraz kukurydzę.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dusić ostanie 20 minut.
Podawać z ugotowanym ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *