Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażony ser tofu z warzywami

Składniki:

  • 450 g sera tofu
  • 150 ml oleju roślinnego
  • 1 por
  • 4 małe kolby kukurydzy
  • 60 g grochu cukrowego
  • 1 czerwona papryka
  • 60 g kiełków bambusa

Sos:

  • 1 łyżka chińskiego wina bryzowego
  • 4 łyżki sosu ostrygowego
  • 3 łyżeczki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • Szczypta soli
  • 50 ml wywaru z warzyw
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki wody

Sposób wykonania;
Tofu wypłukać pod bieżącą wodą po czym pokroić go w kostkę i wrzucić do woka z rozgrzanym olejem.
Smażyć do momentu, aż nabierze złotego koloru, wówczas tofu odstawić na bok a z woka zlać większość tłuszczu.
Wrzucić do niego pokrojonego w plasterki pora, kolby kukurydzy, kiełki bambusa, pokrojoną paprykę oraz gruch cukrowy.
Dokładnie wymieszać i smażyć  3 minuty.
Po tym czasie dodać wino ryżowe, sos sojowy i ostrygowy oraz cukier, sól i wywar warzywny.
Doprowadzić całość do wrzenia po czym dodać mąkę kukurydzianą wymieszaną z wodą na gładką pastę.
Ponownie zagotować i trzymać na ogniu do zgęstnienia sosu.
Na koniec wrzucić ponownie tofu i podgrzewać minutę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *