Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z indyka w miodzie

Składniki:

  • 4 sznycle

Marynata:

  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Miód wymieszać z oliwą z oliwek, dodać sok z cytryny oraz zioła prowansalskie.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie sznycle lekko rozgnieść  ręką po czym włożyć do marynaty.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie smażyć kotlety na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *