Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nerki cielęce w maśle

Składniki:

  • 4 nerki cielęce
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 1 szkl bulionu warzywnego

Sposób wykonania:
Nerki dokładnie oczyścić, przekroić je na pół po czym natrzeć rozgniecionym czosnkiem i oprószyć solą oraz pieprzem.
Następnie obsmażyć ze wszystkich  stron na rozgrzanym tłuszczu po czym wlać bulion i trzymać na małym ogniu około 40 minut pod przykryciem.
W razie potrzeby dolewać do sosu odrobinę wody.
Po tym czasie dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *