Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: nerki

Nerki cielęce w marynacie curry

Składniki: 1 kg nerek cielęcych 1 kostka bulionu warzywnego 1 listek laurowy kilka ziarenek ziele angielskiego sól pieprz Marynata: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki musztardy drobiowej 1 łyżka ostrego curry Sposób wykonania: Oczyszczone nerki przekroić wzdłuż na pół po czym zalać je 1,5 wody z rozcieńczoną w niej kostką rosołową. Wrzucić jeszcze listek…

Nerki cielęce w maśle

Składniki: 4 nerki cielęce 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz 1 szkl bulionu warzywnego Sposób wykonania: Nerki dokładnie oczyścić, przekroić je na pół po czym natrzeć rozgniecionym czosnkiem i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie obsmażyć ze wszystkich  stron na rozgrzanym tłuszczu po czym wlać bulion i trzymać na…

Cynaderki duszone w śmietanie

Składniki: 3 nieduże nerki 1 cebula 2 szklanki dobrej śmietany sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Nerki przeciąć na połowę, zalać zimną wodą, moczyć przez 6 godzin kilkakrotnie ją zmieniając. Wyciąć białe części z nerek, resztę pokroić w paski o szerokości 2 cm. Cebulę obrać, pokroić w grube plastry. W rondlu o grubym dnie ułożyć nerki i…

Cynaderki wieprzowe

Składniki: 1 kg nerek wieprzowych 1 szklanka sosu pomidorowego 1 cytryna 2 marchewki 1 seler naciowy 3 ogórki marynowane 2 cebule 8 średnich ziemniaków 3 łyżki oleju natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Nerki rozciąć wzdłuż na połowę, wyciąć białe miseczki, moczyć przez kilka godzin w wodzie kilkakrotnie ją zmieniając. Następnie trzy krotnie je obgotować.…

Nerki cielęce z bobem

Składniki: 500 g nerek cielęcych lub wołowych sok z cytryny czosnek 1 łyżka margaryny sól, pieprz 1/2 szklanki białego wina 500 g bobu (może być z puszki) kilka gałązek natki   Sposób przyrządzenia: Czosnek obrać, zmiażdżyć. Nerki umyć, oczyścić. Zalać zimną wodą. Moczyć 2 godz., kilka razy zmieniając wodę. Osączyć, obgotować przez 2 min w…