Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kieszonki schabowe z pieczarkami i serem

Oto przepis jednego z moich ulubionych dań

Składniki:


  • 5 kotletów schabowych
  • 30dkg pieczarek(można też dodać suszone podgrzybki)
  • śmietana
  • 15dkg żółtego sera
  • 1 papryka
  • przyprawy (vegeta,przyprawy do mięs)

Sposób przyrządzenia:
Pieczarki uducić na patelni.Kiedy ostygną zalać śmietaną i dodać pokrojoną paprykę.Kotlety schabowe rozbić i przyprawić. Na środek nakładać pieczarki i posypywać startym serem. Zawinąć farsz ułożony na mięsie formująć woreczek. Gotowy woreczek związać na górze nicią. Całość ułożyć w brytfance, dodać margarynę i piec w piekarniku ok 45min w 180′.W trakcie pieczenia podlewać wodą. Gdy gotowe, zdjąć nić.
Smacznego

1 comment for “Kieszonki schabowe z pieczarkami i serem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *