Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa krem z kalarepy

Składniki:

  • 2 szklanki obranej, pokrojonej w kostkę kalarepy
  • 1 obrana, pokrojona w kostkę marchewka
  • 1 łodyga selera naciowego, obrana, pokrojona w plasterki
  • ¼ oczyszczonej, pokrojonej papryki
  • 1 mały pomidor pokrojony w kostkę
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 szklanki wody
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz, papryka
  • posiekana natka pietruszki i koperek


Sposób przyrządzenia:

W rondlu rozgrzać oliwę dodać kalarepę, marchewkę, łodygę selera i paprykę, smażyć 8 minut na małym ogniu mieszając. Dodać mąkę, sól, pieprz i paprykę, mieszając smażyć 2 minuty. Zalać zawartość rondla wodą, gotować 20 minut, zmiksować blenderem, dodać pomidora i zieleninę, gotować 5 minut i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *