Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki faszerowane serem feta

Składniki:

    • 15 dużych pieczarek
    • 1 szklanka pokruszonego sera feta
    • 1 łyżka octu balsamicznego
    • tarty parmezan
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Pieczarki oczyścić, wyciąć trzony. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć na niej kapelusze pieczarek przez 5 minut, dodać ocet balsamiczny, wymieszać. Grzyby wyjąć na ręcznik papierowy, obsączyć z oleju, przyprawić. Wnętrze grzybów od strony blaszek wypełnić pokruszonym serem feta, posypać tartym parmezanem. Tak przygotowane grzyby ułożyć na blasze do pieczenia i zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Zapiekać do momentu aż parmezan zacznie się rumienić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *