Składniki:
- 25 dkg makaronu spaghetti
- 10 dkg tuńczyka w sosie własnym
- 10 dkg pokrojonych w plastry pieczarek
- 2 pokrojone w kostkę plastry ananasa konserwowego
- 4 łyżki pikantnego keczupu lub sosu chili
- 2 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli
- 1 puszka piure pomidorowego
- 3 łyżki oleju
- sól, pieprz
- tarty parmezan
Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć 3 minuty mieszając, dodać pieczarki, smażyć kolejne 3 minuty. Tuńczyka odsączyć, rozdrobnić jeśli kawałki są zbyt duże, dodać wraz z pomidorami, ananasem, sosem chili do duszących się pieczarek. Podlać odrobiną wody, przyprawić, powoli dusić.
Makaron ugotować wg przepisu producenta, odcedzić, dodać do sosu, wymieszać, posypać parmezanem i parujący podać na stół.