Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolmopsy że śledzi z papryką i koncentratem pomidorowym Iwony

Składniki:

    • 50 dkg solonych filetów ze śledzi
    • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 1 kiszony ogórek
    • 1 marynowana papryka
    • 1/3 szklanki octu
    • 2/3 szklanki wody
    • cukier i sól do smaku
    • liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Śledzie zalać zimną wodą i 2, 3 krotnie ją zmieniając moczyć aż uzyskają pożądany smak, odcedzić, osuszyć na papierowym ręczniku.  Pieprz, ziele angielskie i liść laurowy zalać wrzącą wodą, pozostawić do czasu aż wystygnie, przyprawy usunąć, dodać ocet, cukier i sól do smaku, wymieszać. Każdy filet posmarować cienko koncentratem, ułożyć na nim paseczek ogórka i papryki, zwinąć w ciasny rulon, spiąć wykałaczkami. Tak przygotowane rulony ułożyć w szklanym naczyniu, zalać marynatą i na 12 godzin odstawić w chłodne miejsce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *