Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka w glazurze miodowej

Składniki:

• 1,5 kg skrzydełek
• 40 dag miodu
• 6 łyżek soku z cytryny
• 6 łyżek otartej skórki z cytryny
• 2 łyżeczki startego, świeżego imbiru
• 5 dużych ząbków czosnku
• 3 łyżki oleju
• 3 – 4 łyżki sosu sojowego
• 3 – 4 łyżeczki pieprzu Cayenne (ostrej papryki lub chili)
• łyżeczka jarzynki

Sposób przyrządzenia:
Od skrzydełek odciąć końce, gotować z 4 szklankami wody i jarzynką przez pół godziny.
Miód wymieszać z resztą przypraw. Wywar odcedzić, w wywarze gotować 10 minut właściwe skrzydełka, potem dodać sos miodowy i gotować, bez przykrycia, aż cała woda odparuje, a miód się skarmelizuje.

1 comment for “Skrzydełka w glazurze miodowej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *