Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marokańska zupa gulaszowa 2

 

Składniki:

 

  • 30 dag wołowiny lub baraniny bez kości
  • 20 dag grochu
  • 20 dag soczewicy
  • 3-4 szklanki Rosołu wołowego (z kostki)
  • 2 łyżki oleju
  • jajo
  • łyżka mąki
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:
Groch i soczewicę namocz poprzedniego dnia. Mięso pokrój w kostkę, podsmaż na oleju i dodaj groch i soczewicę. Duś razem 20 minut, a następnie zalej rosołem i duś, aż wszystkie składniki będą miękkie. Na koniec dopraw solą i pieprzem.
Mąkę wymieszaj z jajem na gładką masę i wlej do zupy cienkim strumyczkiem, zagotuj i zakwaś sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *