Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyk w sosie cytrynowym

Składniki:

• 60 dag antrykotu lub polędwicy wołowej
• 20 dag śmietany kremówki
• 8 średnich ziemniaków
• 1 opakowanie mrożonego groszku
• 1 średnia cebula
• 3 łyżki masła
• 3 łyżki soku z cytryny
• 2 łyżki oleju
• 1 łyżka mąki
• gałązki melisy lub natki pietruszki do dekoracji
• olej do smażenia
• sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
Pokroić mięso w paski. Obrać i umyć cebulę, pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać na patelni 2 łyżki oleju, smażyć mięso porcjami. Zdjąć z patelni, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Zeszklić cebulę na tłuszczu, pozostałym ze smażenia mięsa. Wlać śmietanę, zagotować sos. Zagnieść z mąki i łyżki masła małą kulkę, wrzucić do sosu.
Mieszać sos tak długo, aż kulka się rozpuści (w ten sposób unikniemy powstawania nieapetycznych grudek).
Jeszcze raz zagotować sos. Wyłożyć mięso z powrotem na patelnię, dodać 3 łyżki soku z cytryny.
Doprawić całość do smaku solą oraz pieprzem.
Rozgrzać w garnku resztę masła. Wrzucić mrożony groszek, wlać odrobinę wody.
Gotować groszek, na małym ogniu, około 5 minut. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w cienkie paski. Dobrze osuszyć ściereczką (tłuszcz nie będzie pryskał). Rozgrzać olej w dużym garnku, smażyć frytki, porcjami, na złoty kolor.
Rozłożyć mięso, groszek i frytki bezpośrednio na cztery talerze. Udekorować wszystkie porcje gałązką melisy lub natki pietruszki.

1 comment for “Befsztyk w sosie cytrynowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *