Składniki:
• 4 – 5 pomidorów
• 8 tortilli lub naleśników
• 40 dag wędzonej piersi z indyka
• 10 dag startego żółtego sera
• puszka kukurydzy
• 1/2 główki sałaty
• ząbek czosnku
• 3 łyżki koncentratu pomidorowego
• 3 papryczki chili
• sól
Sposób przyrządzenia:
Pomidory polać wrzątkiem, obrać, pokroić.
Czosnek obrać, posiekać.
Chili opłukać, posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Pomidory, 3 łyżki kukurydzy, koncentrat i chili zmiksować, posolić.
Sałatę opłukać, poszatkować. Indyka pokroić w plasterki.
Na tortillach lub naleśnikach rozsmarować pastę pomidorową, ułożyć plastry indyka, kukurydzę i sałatę. Zwinąć, ułożyć w formie, posypać startym serem.
Zapiekać 10 minut w temperaturze 250ºC.
1 comment for “Zapiekane tortile”